top of page
  • Forfatterens bildeChristine|Barselhjelpen

Vinter med baby / bilstol-hack!

Oppdatert: 7. mar.

Først litt bakgrunnsinfo; Da jeg var gravid med nr 3 som ble vårt første vinterbarn (altså født på vinteren) dukket det opp noen bekymringer og tanker jeg ikke hadde vært borti med de to eldste. For de eldste er nemlig sommerbarn begge to.

Dette med kulde, vinter og snø i forhold til nyfødte babyer hadde jeg ikke trengt å forholde meg til selv, og jeg skal ærlig innrømme at det virket ganske slitsomt 🫢


Mine bekymringer handlet først og fremst om dette med å frakte baby rundt - ved levering av de to eldste i barnehagen feks. Hvordan skal jeg kle på baby for at han skal bæres ut til bilen, sitte i bilen, bæres inn i barnehagen, for deretter å bæres ut til bilen igjen? Av og på med dress for hver gang vi gikk ut døra virket jo ganske håpløst. 😬

Jeg fant fort ut at en bilstolpose kunne være en god ide, så det måtte jeg ihvertfall prøve!

Og jammen var det akkurat det jeg trengte for å få bekymringene til å slippe! 🙌🏼


//annonselenke - Jollyroom

Jeg gikk til innkjøp av denne posen fra Voksi, en halvtykk pose med dun som var god og varm. Den finnes i flere farger og koster 829kr.


Med denne kunne jeg bare sette han i bilstolen med det tøyet han hadde på seg (altså body og bukse), sette på en lue, ta på votter og dermed var han klar. Når vi kom inn i barnehagen eller andre steder der vi planla å være inne en viss tid, så åpnet jeg bilstolposen slik at han slapp å bli for varm.

På de skikkelig kalde dagene tok jeg på en ulldress i tillegg, men da var det veldig kaldt ute og/eller bilen var kald. Det holdt stort sett bare med vanlig tøy under 🙌🏼


Vi hadde aldri hatt en slik bilstolpose til noen av de eldste, men det er rett og slett fordi de er født på sommeren og behovet ikke har vært der. Når vinteren kom var de rundt 6-7 mnd gamle, og de var derfor mer robuste og trengte bare ulldress, lue/votter og teppe. Men til minsten som var så innmari liten i kulda føltes ikke det nok. 🙈


Til vår/høst får man også kjøpt tynnere poser som også virker hele genialt! ☺️


❗️ Obs;

Det er viktig å ikke bruke for tykke klær når man sitter i bil. Dette gjelder både babyer, barn og voksne. Det handler om sikkerheten i bilen med bilbelter på. Beltene skal alltid ligge tett inn på kroppen uten mye polstring i mellom. Derfor var det uaktuelt å bruke en dress på minsten når vi fartet med bil. Les mer om trygg sikring av barn i bil her på Trygg Trafikk sine nettsider;


Jeg håper dette tipset treffer deg som trenger det, og del det gjerne videre med de du kjenner som venter på en vinterbaby. ❤️

Del gjerne andre smarte tips med meg og andre dersom du har noen! 🙌🏼
6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page